Tour de France, avagy Vác - Párizs biciklivel 2009

2009. júliusában útnak kelünk Vácról Párizsba. Közben leírom az úti élményeket (előtte meg a felkészülést).

útvonal / térkép


tour de france útvonal nagyobban...

Támogatók


Piarista Gimnázium, Vác

A résztvevők köszönik a segítséget az iskola minden dolgozójának, különösen: Nyeste Pál igazgató úrnak, Bocsa Józsefnek, Hantosné Reviczky Dórának, Murányi Tibornak, Oroszi Sándornénak, Pálfai Remignek, Sági Tamásnak, Vass Ildikónak


weboldalkészítés

Magyar Piarista Diákszövetség



Polgármesteri Hivatal, Vác

Külön köszönet Hlavka Bacsó Zsuzsanna külügyi referensnek


Polgármesteri Hivatal, Donaueschingen

Külön köszönet Ernst Zimmermann jegyző úrnak


Polgármesteri Hivatal, Deuil-la-Barre

Külön köszönet Dominique Petitpas alpolgármester asszonynak és Roman Ritának


Francia Cserkészszövetség

Külön köszönet Lunéville-ben Luc Florentin-nek, La Neuville-aix-Bois-ban Jean Vercoutère-nek és Claude Georges-nak, Meaux-ban Philippe és Anne-Laure Loron-nak


Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium, Győr

Külön köszönet Tóth Konstantin és Kelemen Áron atyáknak

Bécsi Napló szerkesztősége



Mauthauseni Szent Miklós plébánia



Regensburger Tennis-Klub



Polgármesteri Hivatal, Ehingen

Külön köszönet Joachim és Petra Hänn-nek a szíves vendéglátásért


Kajak-kenu klub, Horbourg-Wihr



Polgármesteri Hivatal, Ormes



Külön köszönet a szobi Polónyi Évának, Szőke Istvánnak és feleségének, Mádai Mihálynak, Kakas Tibornak és Ballai Miklósnak

Friss topikok

Linkblog

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

kerékpárizs - 13. nap (könnyed tekerés: La Neuville-aux-Bois > Reims)

2009.07.31. 17:33 piarsoft

2009. július 31., péntek

Reggel indulás La Neuville-aix-Bois-ból (szerencsére csak 7 órakor keltünk, így volt időnk regenerálódni), majd fátyolfelhős időben "legurultunk" (kisebb kerülővel) a következő megállóig: Attila táboráig. Aztán egy kis kitérővel vissza az útra (felettünk néhány F16-os vadász/felderítőgép húzott el. A Napnak meg (ismét) koronája volt!
Most az út mellett egy fa árnyékában megálltunk pihenni, de lassan indulunk tovább Reimsbe (remélhetőleg a mai napi szálláshelyre). Most 14:36 van, és 29 km van hátra. Ilyen jól még nem álltunk! :)
Aztán Reims volt napirenden, ami "Esztergom és Székesfehérvár együtt"...

Reims mellett kaptunk szállást egy kis faluban, Ormes-ban. Vacsora közben megmutatták a templomot (román-gótikus stílusú, amit az első világháborúban lebombáztak), aztán befejeztük a vacsorát, majd egy kis "édes semmittevés", meg mosakodás következett, aztán néhányan lábat áztattunk. Fantasztikus élmény volt! :)
 


Nagyobb térképre váltás

1 komment

Címkék: la reims neuville aux bois ormes

A bejegyzés trackback címe:

https://tour-de-france.blog.hu/api/trackback/id/tr621280130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juhász Gábor 2009.08.03. 23:45:19

Hűvös reggelre ébredtünk, már nem először. Az ég borús volt, de nem fújt a szél. Szóval minden adott volt egy jó naphoz. Dia pár nap gyengélkedés után ismét kerekezett. A legmellékebb utakon indultunk el, persze később sikerült még annál is alárendeltebbeket találni. Az első megállót Camp d’Attilához terveztük, ahol a hagyomány szerint a catalaunumi csata előtt a hun vezér táborozott. Attila erősen megtréfált. A térkép szerint a D994-es út jobb oldalán kellett volna lennie a helynek La Cheppe után, nem mentünk be a településre (később kiderült, hogy ez hiba volt), nem találtunk semmi lejárót jobbra, illetve láttunk kettőt is, az egyik magánterület volt, a másik ellenőrzése előtt megkérdeztem egy útépítés mellett álló teherautó sofőrjét, szavaiból természetesen egy szót sem értettem, tulajdonképpen a szavakat sem tudtam megkülönböztetni, azt azért kihámoztam belőle, hogyan jutunk a keresett helyre. Oda is értünk, némi kerülővel, a falut nagy ívben hátulról közelítettük meg, pár km plusz. Pedig először arra gondoltam, hogy bemenjünk a faluba, aztán a táborhelyhez érve úgy tűnt, hogy a fent említett útról a másik leágazó, amit nem néztünk meg, pont ide vezetett volna. Zsörtölődtem: miért nem volt kint a tábla, hogy merre, az öreg miért küldött ekkora kerülőre és a többi. Kifelé megpróbáltuk azt az ösvényt, amiről azt gondoltuk, hogy egyenesen visszavisz a D994-es útra. Nem vitt. A végén egy cukorrépaföld következett. A fákon és a patakon túl mellettünk ment az út, közel és mégis elérhetetlen távolságban. A letarolt gabonaföldön toltuk ki a bicikliket. Még ilyen úgysem volt. Pár F16-os repdesett fölöttünk, miközben visszaértünk az útra (ilyen se volt). Louvercynél egy kisebb forgalmú útra tértünk át, ami egészen Reimsig vitt. Igazából csak egy körforgalomnál volt gondunk útlezárás miatt, de második nekifutásra átmentünk rajta szúrós szemű rendőrök tekintetével kísérve. Aztán a Marne-on való átkelés okozott nehézséget, mert a mellette vivő bicikliútról csak lépcsős felüljáró vitt át a másik oldalra, ahol persze nem folytatódott a kerékpárút. Kedvesen ránk is dudált valaki hatszor. A város belseje is fel volt túrva. Itt láthattuk először a színes Franciaországot. Egy óra nagyjából elég volt a katedrális megtekintésére. Közben kiderült, hogy lesz ingyenes szállásunk Ormes-ban, a polgármesteri hivatal közösségi házában. Fél hétkor már ott is voltunk. A román stílusú templomban felvettük a harangozást, megtudtuk, hogy háromhetente van benne mise. (A falunak négyszáz lakosa van.)
süti beállítások módosítása